HVA ER TANTRA?

Kort sagt: Tantra er som “vanlig sex”, bare mye, mye bedre.
I The New Tantra, hvor jeg har utdannelsen min ifra, forklares tantra som “The answer to the longing in a woman’s body” eller svaret på lengselen i en kvinnes kropp! Dette betyr ikke at tantra er bare for kvinner, langt i fra. Menn har minst like stort utbytte av tantra som kvinner og dette er metoden for menn som ikke bare vil bli betraktelig bedre elskere, men også oppleve multiorgasmer.
De fleste kvinner har en innebygget forståelse av at det finnes “noe mer” enn det de har lært fra sine seksuelle erfaringer. Dette “noe mer” er tantra, noe du vil oppleve når du utforsker det.
Søker du opp tantra på Google vil du få opp artikler om forskjellige østlige religiøse retninger og mye annen mer eller mindre brukbar informasjon.  Dette kan være interessant for de som bryr seg om teori, men for de som er interessert i praksis ønsker vi å dele vår forståelse av hva tantra er.
Tantra er kort sagt ekspansjon. Seksuelt sett er det initimitet, nærhet, råskap og autensitet. Det er ingen begrensninger i tantra, og det du gjør med vanlig sex kan du også gjøre med tantra. Det er dyp seksuell kreativ livsenergi som løper gjennom kroppen som en ustoppelig strøm av nytelse. Det er forening mellom det maskuline og det feminine (mellom Shiva og Shakti som de med hjerte for østlig filosofi ville si). For oss er tantra ubetinget kjærlighet, det er kilden som kan få oss til å fortsette og vokse seksuelt og spirituelt lenge etter vår første pubertale utforskelse av den lille orgasmen.
De fleste av oss lærer at vi kan komme på den lille orgasmen som varer i 5-10 sekunder. For de aller fleste blir dette selve målet med den seksuelle akten. Kvinner som ikke oppnår denne lille orgasmen sliter livet av seg for å finne ut hvordan de kan få det til eller de “faker” for ikke å skuffe partneren sin, eller bare for å få det hele overstått så han slipper slite så fælt. Mange kvinner kan bare komme når de er alene. Så hvorfor er det at noen av oss ikke engang kan få den lille orgasmen, mens andre kan nyte både vaginale orgasmer og dypere orgasmer som kan vare i 5-10-15 minutter minst?
Det er for de fleste av oss seksuelt sett, som om vi har utviklet oss til et nivå hvor vi er fornøyde med fremkomstmetoden når vi har lært oss å sykle på trehjulsykkel. Biologisk sett vokser vi etter hvert ifra trehjulsykkelen, men ingen har noen gang fortalt oss at det finnes andre fremkomstmidler (eller veier til målet om du vil). Derfor fortsetter vi å sette oss på trehjulssykkelen med alt for lange bein og alt for små hjul. Vi blir lei av at det ikke går fremover, vi begynner å lengte etter en større sykkel – kanskje en motorsykkel.. en Ferrari.. ohh en rakett til månen! Vi har jo hørt om disse fantastiske fremkomstmidlene, sett bilder i blader og sånn, men vi er ikke sikre på om de finnes for sånne som oss. Ikke rart vi er utilfredse når noe i oss bare vet at dette finnes, men vi stadig må overbevise oss selv om at det er helt normalt å ikke oppleve dette. Helt normalt å ikke være tiltrukket av partneren sin eller å føle seg usexy som voksent seksuelt vesen i full blomst.
Og for menn; i begynnelsen er alt bra. Menn kan være godt fornøyd med en varm og villig kvinnekropp og en vagina å komme i – men etter hvert mangler det også noe for menn. De er ikke like tiltrukket av partneren. Kanskje tyr de til porno, sexleketøy eller prostituerte for å leve ut sitt helt natulige behov for sex og nærhet. Kanskje en liten affære for å sprite opp hverdagen. Mange utvikler problemer med ereksjon, lyst eller for tidlig sædavgang. Hva er dette? Hvorfor skjer det?
Vår oppfattelse er at dette skyldes en mangel på “connection”. Jakten på den lille orgasmen gjør at vi ikke kobles skikkelig sammen. Vi har lært oss å gni kjønnsorganene mot hverandre, slik at vi kan føle hverandre til vi når klimaks – men vi har ikke lært oss å føle hverandres seksuelle energi. Den dype intimiteten, nærheten og påfyllet som god sex gir mangler for mange. Denne lengselen er dyp i både kvinner og men. Denne mangelen på intim “connection” gir seg desverre ofte utslag i lite sexlyst, lite nærhet og lite polaritet i parforhold.
Tantra er medisin mot dette. Husker du hvordan det var å være nyforelsket? Eller kanskje har du en spesielt dyp seksuell opplevelse som du bare ikke klarer å oppnå igjen. Den gangen alt bare klaffet. Du kunne elske i timevis og føle den andres kropp nesten som om den var din egen? Eller kanskje har du bare lest om det og tror ikke helt på at det finnes. Tro oss, det finnes! Den sammenkoblingen som tantra er, kan forklares på mange måter – både vitenskapelig gjennom det autonome nervesystemet eller gjennom spirituelle forklaringer som “the microcosmic orbit”, men den beste forklaringen synes vi er ekstase. En ekstase som er grunnleggende viktig for vår helse, kreativitet, empati og utvikling som mennesker.
Så nå lurer du sikkert på hvordan du kan oppnå denne ekstasen? Hvordan tantra kan hjelpe deg? Som tidligere beskrevet handler tantra om ekspansjon. Litt drømmende kan man si at det handler om å se nye horisonter, men for oss som er mer jordet handler det mye om fysisk ekspansjon. Ved å følge enkle fysiske øvelser som åpner kroppen og fjerner fysiske/emosjonelle/energetiske blokkeringer i energibanene oppnår du rett og slett mer følsomhet for det som skjer i kroppen din. Du føler mer nytelse når du blir berørt og du får mer kontakt med nervesystemet. Gjennom stimulering av nervesystemet kan du oppnå dypere orgasmer. Dette gjelder både for menn og kvinner. Det er verken mystikk, pling plong musikk eller dyp “eye gazing” (selv om det å “connecte” gjennom øyekontakt er en viktig del av det), men en trening i å åpne kroppen forbi den frykten vi har for å føle hele spekteret av å være menneske. Vi kommer til å følge opp med en serie med blog poster på dette temaet, så det er bare å følge med.
– Pink

Oslo International School of Conscious Sexuality AS 

Kontor: Tollbugata 8 A & B, 0152 Oslo - Behandling: På Unity, Møllergata 23, 0179 Oslo

Info@oisocs.com - Telefon 22 38 10 00