Begrepsforklaring

Dearmorering
Dearmorering er en triggerpunkt massasje som utføres på hele kroppen. Kroppen vår samler på stress og gamle følelser, noe som gjør at vi blir stive i bevegelsene våre, får smerte i muskler og ledd og energien hemmes fra å flyte fritt. Ved å trykke på en del av kroppens mer enn 400 triggerpunkter kan emosjonelle/fysiske/energetiske blokkeringer gi slipp og energien kan igjen flyte friere i kroppen. Når du kombinerer denne typen massasje med vekking av den seksuelle livsenergien får du det resultatet at du kan kjenne seksuell energi i hele kroppen, ikke bare i og rundt kjønnsorganene.
Vaginal Dearmorering
Veldig mange kvinner opplever nummenhet, sårhet eller smertefulle punkter i vagina. Noen gang så mye at det kan være vanskelig å gjennomføre samleie, nyte sex eller få orgasmer. Vaginal dearmorering er en trykkpunkts massasje av området rundt vagina, Venus berget, veggene i vagina, livmorhals og livmor. Ved å trykke og holde på punkter inni og rundt vagina forløses spenninger som sitter der og musklene i vagina slapper av slik at du får tilbake følsomhet og vaginaens naturlige myke tilstand. Vaginal dearmorering kan hjelpe dersom du sliter med smerter i vagina, vaginitt, nummenhet, nedsatt seksuell lyst og problemer med å oppleve orgasmer. Det passer også for deg som ikke føler at du har noen av disse problemene, men har lyst til å utforske kroppens dypere seksuelle lyst.
Vaginal dearmorering kan oppleves som emosjonellt og fysisk smertefullt når de fysiske/energetiske/emosjonelle blokkeringene slipper.
Full dearmorering av vagina er som regel bare nødvendig en gang i løpet av et liv, men på grunn av stress og emosjonelle påkjenninger samler det seg som regel nye blokkeringer. Disse blokkeringene kan man eventuelt forløse under samleie eller ved egenmassasje av vagina. Terapeuten benytter hansker og mild vaginalvennlig olje under behandlingen.
Anal Dearmorering (Prostata massasje)
Anal Dearmorering tilbys både til menn og kvinner, men har nok størst helsefremmende virkning på menn. Prostata er mannens g-punkt og dessverre opplever mange men smerte og sykdomsproblematikk i prostata istedenfor nytelse. Ved en anal dearmorering masseres området rundt anal åpningen, selve åpningen og rektum. Det finnes noen trykkpunkter i anus i tillegg til prostata, og disse vekkes under denne behandlingen. Anal dearmorering er sjeldent veldig smertefullt, men kan oppleves som litt ubehagelig da den psykosomatiske forbindelsen som ligger i anus ofte er knyttet til skam og frykt. Ved massasje vil disse emosjonelle/energetiske/fysisk blokkeringene gi slipp og det blir lettere for mottaker å få kontakt med den dypere seksuelle energien og kunne sirkulere energien fra penis, bak til ryggraden og opp sentralnervesystemet. Denne metoden kan gjøre menn multiorgasmisk, hjelpe mot ereksjonsproblemer og for tidlig utløsning. Prostata massasje anbefales gjerne til menn som har vært igjennom stråling i forbindelse med forhøyede PSA verdier og prostatakreft, samt menn som har fått påvist forstørret prostata.
For kvinner utføres anal dearmorering etter avtale med terapeuten. Dersom du opplever smerter eller andre problemtilstander i anus/rektum kan denne typen massasje være til stor hjelp. Det fungerer også dersom du ønsker å få hjelp til forløsning av psykosomatiske tilstander eller vekke nytelsesrefleksene i anus/rektum.
Terapeuten benytter hansker, glidemiddel eller olje og om nødvendig enkle egnede verktøyer under behandlingen.
Dearmorering av Penis
I og rundt penis kan det også sette seg spenninger som gjør at blodtilstrømningen og energigjennomstrømningen kan stoppe opp. Dette kan føre til ereksjonsproblemer, smerter eller andre tilstander som gjør at det kan være vanskelig å utføre eller nyte samleie fult ut. Spenninger i penis og området rundt er ofte forårsaket av friksjonsbasert sex og i noen tilfeller angst. Friksjonsbasert sex setter rett og slett spenninger i perineum og området rundt som gjør at penis trekkes inn i kroppen, mens fryktsammetrekninger sitter i anus og trekker penis bakover. Disse spenningene kan masseres ut og gjøre at penis slapper mer av og det blir lettere å sirkulere den seksuelle energien og kjenne mer av seksualiteten i hele kroppen. Dearmorering av penis og området rundt kan gi en forlengelse av penis fra 0,5 til 2 cm.
Friksjonsbasert sex
Vi omtaler det som andre bare ville kalle for sex som friksjonsbasert sex. Grunnen til dette er at det blir lettere å skille det fra energibasert sex(Tantra). Friksjonsbasert sex er det de aller fleste av oss kjenner til og begrepet er rett og slett laget for å forklare sex som går ut på å gni kjønnsorganene mot hverandre (eller en mot hånd, munn eller andre ting) til du kommer til klimaks.
Energibasert sex (Tantra)
Energibasert sex er det vi i Conscious Sexuality ønsker å introdusere til deg. Det er rett og slett kontakt med den dypere seksuelle livsenergien. Når du og din partners kropp er åpen og dere kobler til hverandre igjennom kjønnsorganene, hjerte og tilstedeværelsen oppstår det et energifelt (eller en kobling mellom nervesystemene om du vill) hvor dere kan føle hverandre dypere. Denne energien kan deles mellom to eller flere partnere og gir en form for seksualitet som bygger energi i kroppen istedenfor å drenere kroppen for energi. Energibasert sex er dypt transformerende og kan gi lange, dype rullende orgasmer som går i hele kroppen istedenfor bare i kjønnsorganene.
Bioenergetisk Bodywork
Bioenergetisk bodywork er det noen kanskje ville kalle sjamanistisk behandling. Egentlig er det ikke så mye hokkus pokkus rundt dette som kan kanskje skulle tro, men det kan føles som om kroppen åpner på måter som du ikke har vært med på tidligere.
Rundt alle cellene i kroppen ligger det som kalles bindevev eller fasiaen. I fasiaen sitter det smertereseptorer som er forbundet til nervesystemet. I bioenergetisk bodywork jobber vi med å strekke, trykke på og åpne spenninger i fasiaen. Når fasiaen er spent kjennes dette nesten ut som fortykninger under huden, i ledd og rundt muskulatur. Energi og impulser i kroppen transporteres ikke så lett rundt med en anspent fasia. Når fasiaen åpner begynner energien å strømme igjennom kroppen, dette kjennes i de indre energibanene, i nervesystemet og i huden som er vårt største sanseorgan. Fasiaen er også nært knyttet til pusten vår og når fasiaen åpner får cellene i kroppen mer oksygen og kroppen trives bedre.
Transport av energi i en åpen fasia er ren nytelse. Når det står smerter og blokkeringer i fasiaen kan det imidlertid kjennes smertefullt ut når blokkeringene slipper.
Nytelsesreflekser
De aller fleste av oss kjenner til at kroppen har smertereflekser som gjør at vi f.eks. trekker hånden til oss dersom vi legger den på noe som er for varmt. Det mange av oss derimot ikke kjenner til er at kroppen også har nytelsesreflekser. I prinsippet kan alle man få orgasme og oppleve bliss i alle områder av kroppen, men området rundt og i kjønnsorganene vår og i rundt brystvortene har ekstra mange nerveendinger som gjør at de fleste av oss føler mer nytelse i disse områdene. Når blokkeringene fjernes i disse områdene får man nærmere tilgang til nervesystemet og kan sende nytelsessignaler til hele kroppen. Det er dette som gjør at kroppen begynner å bevege seg i uvanlige, danselignende mønstre når de åpner. Du kan Google shakti dance eller kundalini dance for å finne litt mer informasjon om hva som skjer i kroppen.
Kundalini
Kundalini er fra gammel buddhistisk retning forklart som en slange som er sammenkveilet nederst i ryggraden. Når kundalinien vekkes vises det som to slanger som kveiler seg opp og ned ryggraden. Hva dette bildet egentlig symboliserer rent fysiologisk er ikke helt klart, men dersom du har åpen kundalini så kan du kjenne at det beveger seg energi som kan føles som varme eller sitring opp ryggraden. Kundalinienergien får ryggraden til å bevege seg i bølgete mønster og kan få deler eller hele kroppen til å skjelve når blokkeringer i energibanene slipper taket. I Conscious Sexuality eksperimenterer vi nå med hvordan vi kan hjelpe de som ikke har åpen kundalini til å få vekket den. Ingunn Tennbakk har etter hvert en god del sessioner hvor kundalinien vekkes spontant.

Oslo International School of Conscious Sexuality AS 

Kontor: Tollbugata 8 A & B, 0152 Oslo - Behandling: På Unity, Møllergata 23, 0179 Oslo

Info@oisocs.com - Telefon 22 38 10 00